-->

utorok 17. apríla 2012

Slaný zeleninový koláč

Mám tu druhého narodeninového adepta z decembra, ktorý bol rovnako ako hruškový cheesecake upečený na synčekové narodeniny, pre tých, ktorí sladké moc nemusia. Recept je z novembrového čisla časopisu Marianne (10/2010). Zaujal ma hlavne tým, že je tam kozí sýr, ktorý úplne zbožňujem a ďalšie chutné ingrediencie. Foto obstaral, ako som už spomínala pri predošlom recepte taktiež moj manžel :).



Suroviny:
Cesto:
200g hladkej múky
100g másla
1 lyžica kyslej smotany
1 žĺtok
1/2 ČL soli
Náplň:
200g mäkkého kozieho sýra
200ml smotany na varenie
3 vajíčka
50g sušených paradajok
50g čiernych olív
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička tymiánu
soľ a mleté čierne korenie

Postup:
Zo surovín na cesto si vypracujeme hladké, vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme ho odpočinúť aspoň pol hodiny v chladničke.
Trúbu si predohrejeme na 200°C. Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji. Medzitým si v miske prešľaháme smotanu s vajíčkami, pridáme rozdrobený sýr, nakrájané olivy a sušené paradajky, zmes osmaženej cibule a cesnaku, osolíme, okoreníme tymiánom a korením.
Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu, poprepichujeme vidličkou a dáme zapiecť asi na 5 minút do trúby, potom ho vytiahneme, vlejeme zmes a dame na cca 30 minút dopiecť. Necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...