-->

streda 18. apríla 2012

Jahodový cheesecake

Ďalší výborný cheesecake od bloggerky Yue, iba som vymenila maliny za jahody (potrebujem sa zbaviť mrazených zásob a uvoľniť miesto čerstvým) a upravila množstvo ingrediencii. Na cheesecake-och nie je nič ťažké, a už vobec nie, keď ich netreba piecť. Tak, ako sa niektorí tešia na uhorkovú sezónu, ja sa teším každoročne na jahodovú, lebo v našej štvrti sú jahodové plantáže a kupujeme ich v sezóne vždy čerstvé v 2kg prepravkách. Ideálne sú na letné víkendy, len tak si z nich urobiť jogurtový koktejl, cheesecake, alebo si len tak ujedať čerstvé jahody z misky na stole. Tak si poďme na chvíľku pripomenúť leto...


Suroviny
Na sušenkový základ:
250g  celozrných sušeniek zn. Hobbits (predáva Tesco)
120g masla
Náplň:
1 balenie plátkovej želatiny
500g krémového syra Philadelphia (4balenia po 125g)
300g bieleho jogurtu
200g rozmixovaných čerstvých jahod
celé jahody - na dozdobenie
140g cukru
100ml vody

Postup:
Sušenky si rozmixujeme a premiešame s roztopeným a vychladnutým maslom. Spodok tortovej formy o priemere 20 cm si vystelieme papierom na pečenie. Sušenkovú zmes uhladíme lyžicou a dáme zapiecť asi na 10 minút pri teplote 160°C. Dáme vychladnúť po upečení a pripravíme si zmes na cheesecake. Namočíme si plátkovú želatinu do vody a necháme napučať. Medzitým si vymiešame sýr s cukrom dohladka pridáme žĺtka, bielka si vymixujeme zvlášť a zamiešame do zmesi. Jahody si rozmixujeme a pridáme k ostatným surovinám. Napučanú želatinu si rozpustíme v troche teplej vody a primiešame do zmesi, nalejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky, najlepšie na celú noc. Ak nam zostanú nejaké jahody, tak dozdobíme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...