-->

pondelok 12. septembra 2011

Quiche Lorraine alebo Cibuľový koláč so slaninou

Nikdy som nebola priaznivcov slaných koláčikov, ale čim som staršia, tým viac im prichádzam na chuť. Pridávam ďalší vyskúšaný recept z radu chutných koláčov. V reze som ho už nestihla vyfotiť, zjedol sa :)!

Suroviny
Na cesto:
175g hladkej múky,
100g hery alebo masla,
1 vajíčko,
Na náplň:
300g slaniny,
4ks šalotky,
200g sýru ementálového typu,
1 kyslá smotana (200ml),
1 smotana na šľahanie (200ml),
1 vajíčko,
soľ, čierne mleté korenie, muškátový kvet

Postup
Zo surovín vypracujeme hladké cesto, dáme do chladničky. Medzitým si nakrájame šalotku a slaninu, orestujeme na pánvici do ružova. Zmiešame si sladku a kyslú smotanu, pridáme vajíčko, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým kvetom.
Cesto si vyvaľkáme a prenesieme do formy, zarovnáme a utlačíme, zvyšok cesta znova rozvaľkáme a dáme na dno formy. Navrstvíme orestovanú slaninu so šalotkou, na jemno nastrúhaný syr a zalejeme smotanovým krémom.
Pečieme pri 190°C 35-40 minút, kým nám povrch nezružovie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...