-->

nedeľa 2. októbra 2011

Tvarohová torta


Suroviny
Na cesto:
750g tvarohu,
1 kyslá smotana,
150g práškového cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
3 vajcia,
70g Gustinu,
5 lyžíc mlieka,
50g pomletých mandlí
Na dozdobenie:
jahodový džem, čerstvé jahody, práškový cukor na posypanie

Postup
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Jemný tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a pomletými mandľami. Pridáme vymiešané vajcia a v mlieku vymiešaný Gustin, spolu premiešame.
Okrúhlu keramickú formu vymastíme, vysypeme a naplníme tvarohovou plnkou. Pečiame v predohriatej rúre na 165 °C asi 1 hodinu. Upečenú tortu necháme vychladnúť a nakrájame. Každý kúsok torty dozdobíme teplou jahodovou omačkou alebo džemom a jahodamy, posypeme práškovým cukrom. Z časových dovodov som pridala jahody do cesta, ktoré mi kvoli tomu trošku popraskalo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...