-->

streda 17. augusta 2011

Čučoriedkový koláč z kyslej smotany

Ako som tak rozmýšľala, čo nové upiecť, narazila som na tento koláčik. Všetci, čo ho ochutnali, chválili, takže zaraďujem do svojej zbierky receptov.



Suroviny
Cesto:
170g masla,
170g cukru (može byť aj menej),
3 vajíčka,
220g hladkej múky,
2 lyžičky prášku do pečiva,
sáčok vanilkového cukru,
150ml kyslej smotany,
čučoriedky podľa chuti (ja som použila kompótované)
Na polevu:
200g jemného tvarohu,
100g práškového cukru

Postup
Predohrejeme si trúbu na 180°C, horkovzdušnú na 160°C. Vymažeme si tortovú formu a vysypeme hladkou múkou.
Maslo, cukor, vajcia, múku a prášok do pečiva, vanilkový cukor dáme do misy, vymiešame. Pridáme kyslú smotanu a nalejeme do formy. Posypeme čučoriedkami. Pečieme cca 50 minút. ešte na teplý vylejeme pripravenú polevu, ktorú sme vymiešali dohladka. Možeme dozdobiť čučoriedkami a mätou. Necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...